30 kolovoza, 2009

UMJESTO KANJACA

Kirnja na poparu

Sastojci
1 kirnja (Coral gruper), 2 lb
½ kg krompira, oguljen, narezan na ploške od 5mm
1 žuta kapula narezana na kolutiće
1 poriluk narezan na kolutiće
2 –3 žlice ulja
4 šljivaste rajčice ili desetak grape tomatoes
Papar u zrnu
Sol
1 žlica Vegete
Opcije
1 žličica ljute paprike
Priprema
U ribarnici zamolite prodavača da kirnju izreže na četiri komada, glavu raspolovi uzdužno i odstrani škrge. Kod kuće isječene komade operite vodom i ocijedite. Glavu popecite jednu minutu na kućnom električnom grilu ili desetak sekundi na plamenu plinskog kuhala.


Kuhanje
U teču od četiri litre stavite ulja da prekrije dno. Dodajte luk i poriluk i pirjajte dok ne svene. Dodajte crvenu papriku i posložite kriške krompira. Na krompir složite glavu od kirnje. Dodajte rajčice, sol, papar i vegetu. Dodajte vode da pokrije ribu. Kuhajte petnaest minuta. Stavite u zdjelu preostale komade kirnje i kuhajte dok krompir ne omekša, još desetak minuta.

Poslužite za marendu ili za večeru. Ova popara ide dobro s bijelim ( Pinot Grigio ili Frascatti) i crnim vinom (Merlot ili Zinfandel).

Napomena

Miris ovog jela definitivno će vas podsjetiti na miris braga (morske trave) i na delikatnu juhu od kanjaca. Suzdržite se od dodavanja koncentrata od rajčica. nemojte pretjerati ni s količinom svježih rajčica.

1 komentar:

  1. Casino Bonuses and Promotions at Red Dog Casino - PokerNews
    casino offers 바카라커뮤니티 all you need, 스포츠 사이트 and it is no wonder they have a wide selection of online games 슬롯 커뮤니티 and casino sign up bonuses. 사다리사이트 As an added 텐벳 bonus you can expect

    OdgovoriIzbriši